top of page

Over Inge Groenen

In mijn werk als kunstenaar probeer ik momenten van uitersten te vangen, zonder daarbij de realiteit geweld aan te doen. Met mijn achtergrond als fysiotherapeute ontstaan hieruit realistische, figuratieve beelden, die een fragment vormen van de werkelijkheid. Het is mijn doel om een weergave te maken van een actueel moment en de beschouwer gelegenheid geven hier zelf een gevoel en verhaal bij te creëren. Ik wil herkenbare emoties oproepen, van blijdschap of juist ernst en pijn, zonder mensen te choqueren.
Ik maak werken die dynamiek uitstralen in een moment van verstilling, waarbij juist dit contrast resulteert in beelden waar kracht en spanning in zit. Dit komt goed tot uiting in mijn beelden van schaatsers die snelheid uitstralen, maar ook het korte moment van rust bij het overgaan van de ene beweging in de andere.
Vanuit deze visie heb ik veel opdrachten uit mogen voeren, waaruit altijd de wens van de opdrachtgever blijkt, maar mijn persoonlijke hand zichtbaar blijft.

 

In 2016 ben ik afgestudeerd  aan de Klassieke Academie voor Beelhouwkunst te Groningen. Daar heb ik onder meer lessen gevolgd bij Natasja Bennink, Eddy Roos, Jon Gardella, Anita Franken, Jan van Loon en Gert Sennema. De Academie heeft mijn basiskennis verbreed en mij verdieping gegeven in het tekenen, abstractie, het hakken in steen en hout, kunstgeschiedenis en veel meer.

 

 

 

Mijn schaatsbeelden stonden onder meer geëxposeerd in schaatscentra als Thialf, Heerenveen en Kardinge, Groningen. Ik heb voor de KNSB trofeeën gemaakt die jaarlijks worden uitgereikt aan de beste inlineskater, shorttracker, marathonschaatser en kunstrijd(st)er.

bottom of page